13 Ağustos 2013 Salı

Arap camii

Gönderen hayalieren zaman: Salı, Ağustos 13, 2013

Arap camisi İstanbul' da ilk ezan sesinin  duyulduğu cami olarak geçer. İkinci fotoğrafı büyütürseniz tarihi hakkında genel bilgiyi okuyabilirsiniz. Bence  İstanbulun farklı camilerinden biridir. Ahşap iç yapısı ile insan ruhuna iyi geliyor.

Arap camii


Rivayetler farklı, bazı yerlerde önce cami, bazılarında ise önce kilise olduğu yazılı. Siz de araştırın derim. Minaresi, dikdörtgen yapısı ve içerdeki merdiven yapısı ile alışılmışın dışında geldi bana.  Hangisinin doğru olduğuna karar veremedim.

arap camisi

Gerçek hangisi olursa olsun çok güzel bir ibadethane. İstanbul' da görülmesi gereken cami listesinde olmalıdır. Ayrıca ilk ezan sesi ile de özeldir.

arap camii


Arap camii

Ulaşımı ise kolaydır. Karaköy sahil kısmından Perşembe pazarına doğru yürürseniz sağda kalır. Minaresi aradadır gözünüzden kaçmasın.

arap camii




Not : Bu not kendim içindir. Devamını okumasanız da olur. Bu yazı en teknolojik süper sevimli yeni oyuncakta yazılan ilk yazıdır. Çok teşekkür etmek için not alınmıştır. Yüreğime dokundun yine:) en teknolojik yarım elmalar hep senin olsun emi.




2 yorum :

Unknown dedi ki...

En teknolojik yarım elmayı alanın da yazanın da yüreğine sağlık:)

hayalieren dedi ki...

Sağolasın canım :)

Yorum Gönder

 

Hayat gezince
güzel...
Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea