30 Eylül 2013 Pazartesi

BBC Afrika Belgeseli

Gönderen hayalieren zaman: Pazartesi, Eylül 30, 2013
Ben öyle hayvan konulu belgeselleri sevmem. Fazlaca aslan belgeseli gösterilmesinden olabilir. Belgesel dediğin kültür, gezi, buluş, bilim oldumu tadından yenmez.

bbc afrika

Ama bu belgesel ki onu bir kategoriye koymak yeterli gelmeyecektir. Kesinlikle görsel bir şölen. Film kalitesinde kamera açıları ve film efektleri eklenerek ses kalitesi ile belgesel anlayışını değiştirecek türden. Üstüne üstlük yeni öğrendiğiniz bilgiler ile keyfiniz katlanacak.

bbc afrika

Zaten belgesel denilince aklıma BBC geliyor. Bu konuyu aşmışlar. Yapımcısı David Aftenborough seslendirmesini yapıyor. Bence sunumu da başarılı. Sunduğu mekanları gördükçe Afrika' nın halen ne kadar da bilinmezleri olduğunu düşüneceksiniz.

bbc africa David Aftenborough

En güzel yanı ise bazı sahneleri nasıl çektiklerini son dakikalarında gösteriyorlar ve birkaç saniyelik sahneler için aylarca beklenildiğini görüyorsunuz. Belgeseli çekenlerin ise işini o kadar çok sevdikleri belli ki konuşmalarından ve yüzlerinden okuyorsunuz bunu. Ayrıca standartların dışında, ne kadar farklı iş yapıyor olmaları kıskandırıyor insanı.

bbc africa


Her belgesel seyrederken siz kainat, varoluş kavramlarını sorgular ve şükreder misiniz ?

Bu arada BBC Afrika mutlaka orijinal dilde izleyiniz.

İyi seyirler olsun.


2 yorum :

Culturella dedi ki...

Doğa belgesellerinden en sevdiklerimden biri bu belgesel.
Zaten neredeyse hepsi BBC'nin yapımı.

hayalieren dedi ki...

Kesinlikle BBC candır ...

Yorum Gönder

 

Hayat gezince
güzel...
Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea