5 Ağustos 2013 Pazartesi

Şanlıurfa - Balıklıgöl

Gönderen hayalieren zaman: Pazartesi, Ağustos 05, 2013



Rivayete göre; M.Ö 4000 yıllarında Urfa' da yaşayan Nemrut Bin Ken'an döneminde onun ilahlığını red eden ve asıl İlah olan Rabbini akıl yolu ile bulan ilk insan Hz.İbrahim, Nemrut ve ahalisinin taptığı putları kırınca Kalenin tepesinden ateşe atılmasına karar verilmiş. Ve ateş burada Hz.İbrahime selamet olmuş. Allahın emriyle ateş suya, odunlar da balığa dönüşmüş.

balıklıgöl

Böylece İbrahim peygamber Halil-ür Rahman (Balıklıgöl) gölüne sağ olarak düşmüş. Ayrıca nemrut' un kızı Zeliha'da İbrahim'e inandığından o da kendini kaleden atmış ve bugünkü adı ile Aynzeliha Gölü oluşmuş. Aynzeliha'nın kelime anlamı Zeliha'nın gözyaşıdır.

Aynzeliha Gölü' nün etrafı çay bahçeleri ile dolu ve havuzda fiskiye bulunuyor. Dilerseniz sandal ile küçük bir gezinti de yapılabiliyor.



balıklıgöl

Güzel bir mesire alanının eşlik ettiği Balıklıgöl dinlenmek ve fotoğraf çekmek için de güzel bir mekan. Ortamı ile gayet huzur verici.

balıklıgöl


Çay bahçelerinin üzerinde serinletmek amacıyla buhar püskürten bir mekanizma sayesinde Şanlıurfanın en serin yerinde dinlenebilir, eğer kalabalık bir günde değilse saatlerce kitabınızı okuyabilirsiniz.

Eğer dinlendiyseniz ve sıcakta yürümek çok yormayacaksa kaleye çıkabilir ve  Şanlıurfa'nın mistik havasını bir de yukarıdan gözlemleyebilirsiniz.

şanlıurfa kalesi


şanlıurfa


Bir de Balıklıgöl alanında Mevlid-i Halil Mağarası mevcut. Hz.İbrahim Peygamberin bu mağarada doğduğuna inanılır. Ayrıca bu mağaradan çıkan su zemzemden sonra en şifalı su olduğuna inanılır.

0 yorum :

Yorum Gönder

 

Hayat gezince
güzel...
Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea