28 Mayıs 2013 Salı
Tereyağlı ekmek yapımı
Daha önce yaptığım klasik ekmek mayasına ek olarak tereyağı ekledim ve tamamen süt ile yaptım.
Malzemeler ;
4 su bardağı elenmiş organik un
1,5 su bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı tereyağ
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 paket instant maya
Yapılışı;
Un,tuz,şeker,maya derin bir kapta kaşık yardımıyla karıştırıp homojen bir karışım elde edelim.
Yumuşamış tereyağı ve yavaş yavaş sütü ilave edilerek kaşık yardımıyla karıştırmaya devam edelim.
Az az un ilave edip ele yapışmayacak kıvama gelene kadar elle yoğurup, üzeri kapalı bir şekilde mayalanmaya bırakalım.
Yaklaşık 2 saat sonra hamurunuz 2 hatta 3 katı büyüklüğe ulaştığında istediğimiz şekli verip pişirme kağıdına koyalım. Ben bu sefer klasik ekmek görünümü vermeye çalıştım ve derin bıçak izi ile şekil verdim.
Hamurları üzeri kapalı şekilde 20 dakika daha dinlendirelim.
Fırını 180 dereceye ayarlayalım.
Önceden ısınmış fırında üzeri kızara kadar pişirelim.Yaklaşık 20-25 dakika pişirelim. 20 dakikadan sonra mutlaka kontrolünüzde olsun.
Afiyet olsun.
Not : Ekmek şeklini elinizle gelişi güzel yapabilirsiniz, zaten dinlendikten ve piştikten sonra şekli toparlanıyor. Ayrıca bir tepside 2 ekmek olucak şekilde pişirmek uygun olacaktır. Geri kalan hamuru ikinci parti olarak sonra pişirdim.
Categories
Mutfak Hikayelerim
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
3 yorum :
Ebru'dan sevgilerle...
Arkadaşım ekmek harika görünüyor.Tadını çok merak ettim.Kesin çok lezzetlidir :)
Tadı da gerçekten yerinde idi. Farklı unlarla da denemek istiyorum bu tarifi en kısa zamanda...
ekmeğim bitince ilk işim kızıma bu tarifi yapmak olacak, pişirme kağıdında oluşu güzel, bir kap bulma derdi yok..ellerine sağlık tatlım...
Yorum Gönder