11 Haziran 2013 Salı

Budapeşte Hösek Tere - Kahramanlar Meydanı

Gönderen hayalieren zaman: Salı, Haziran 11, 2013

kahramanlar meydanı

Şehre vardığımızda, otele ulaşmak için metro durağının  Hösek Tere istasyondan çıkıyoruz. Bir dönüyoruz ki Kahramanlar Meydanı... Önce otele bavulları bırakıp, bir süre dinlendikten sonra yürüyerek tekrar çıkıyoruz meydana.

Kahramlar Meydanı


Buradaki anıt heykeller Macarların Orta Asya'dan göçlerinin 1000.yılı anısında yapılmış. Ortadaki kolonun en  üst tepesinde St.Stephen' e rüyasında görülen ve ona Macaristan taçını sunan Cebrail meleği temsil eden bir heykel var. (1.fotoğraf)

Kahramanlar meydanı

kahramanlar meydanı


Budapeşte'nin kalbi, en büyük meydanı. İki adet yarım daire şeklinde heykeller sıralanmış. Alt bölümlerinde ise  Macar Krallarının kahramanlıklarını anlatan kabartmalar mevcut.

kahramanlar meydanı



Kralların bir kaç tanesini araştırısanız Osmanlı ile bağlantılı olanlarıda görebilirsiniz. Ayrıca iki tarafında da müze var. Güzel Sanatlar Müzesi ve Sanat Sarayı.

Budapeşte


Budapest

Meydan büyük olduğu için kaykaylı gençleri görebilirsiniz yazıyordu rehber kitabımızda. Gördük mü ? Gördük :) Artık daha kapsamlı rehber kitap satın almamız gerekiyor demekki ...

Meydanın hemen sol bölümünde yeşillik alan var. Bir nevi kent korusu gibi. Ortasında sakin bir göl. Göl kışın buz pistine dönüyormuş. Gölde bir moda çekimine de denk geliyoruz. Dinlenirken onlarıda seyrediyoruz. Biraz daha ilerisinde ise dünya'nın en büyük kaplıcası var. Osmanlı'dan kalan 4 Türk hamamından biri. Şimdinin Spa merkezi.

budapeşte

Budapeşte








2 yorum :

Unknown dedi ki...

Kişinin kendilerine inandığı,söylediklerine önem verdiği arkadaşları vardır,iyiye de kötüye de kendisini sevk etmesine neden olan. Sen beni çok masrafa sokacaksın Hülya bu gidişle.. diyorum ya senin blogu okumak gerçekten keyifli zaman geçirmekle eş anlamlı.. Yaşadığın deneyimleri yansıtmayı da iyi beceriyosun..
Ps. İnsanlar biraz da bu yüzden bloguna yaklaşmak istemiyor olabilirler,gidemeyeceklerini biliyorlarsa görüp canları çekmesin diye. Alamayacağı mercedes arabaya alıcı gözle bakmayan erkekler gibi düşün olayı.
Bu arada bloglar arası paslaşmaya davet ediyorum seni arkadaşım..
Selamlar,Saygılar...

Unknown dedi ki...

Budapeşte gayet güzel fotoğraflanmış hülya. Gözüne sağlık. Tek bir fotoğrafın göze kötü gözüküyor, o da ilk sayfa Budapeşte Nazlı Budin deki 2.fotoğraf. ışık dengesizliği yüzünden ilk kameralı cep telefonlarıyla çektiğimiz fotoğraflara dönmüş,bilgin olsun :))
Ama tuna nehrinin özellikle iki köprüsünü uzaktan aldığın fotoğrafın ile Parlamento Binası nın önündeki mavi nehir üstündeki mavi gök arasında fotoğrafa karakter katan havası iyi yansımış karene.. Devam et hayal gücünü karene yansıtmaya..

Yorum Gönder

 

Hayat gezince
güzel...
Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea