Vardır bir bildiği yoğurdun. Zorlamaya gerek yok. Yıllardır yapsanızda bazen tutmaz. Belki yoğurttan belki sıcaklık değerinden. (ilk defa oldu süte yazık vs derkenn)
Çok güzel tekrar tutturma yöntemleri varmış. Ama en güzel alternatif tekrar kaynatıp çökelek yapmak bence. Böylece evde peynir yaptım ben edasıyla dolaşabilirsiniz :)
Yöntemi de çok basit buzdolabından çıktıktan sonra hala tutmadıysa tekrar kaynatıyoruz. Tahta kaşık ile karıştırırsanız üste parça parça penirinizin çıktığını görebilirsiniz.
Suyunu dilerseniz eski klasik yöntem tülbent ile süzdürüyorsunuz. Ben açıkçası torba/tülbent hiç düşünmedim bile. Direk tencereden kevgir yardımı ile alıp tahta kaşıkla bastırarak suyunu aldım. Bu işlemi bir kaç kere tekrarlayınca işlem tamam. İsterseniz damak tadınıza göre tuz da ekleyebilirsiniz. Hatta çörek otu ve dereotu da çok yakışır.
Ama siz yok yoğurt falan bekleyemem, direk peynir yapmak istiyorum diyorsanız aşağıdaki video tam sizlik. İnternette bir sürü fikir var fakat ben Refika'ya güveniyorum.
Kolay gelsin. Afiyet olsun.
1 yorum :
Bu güzel lezzeti tatmış biri olarak hayretler içerisindeyim, boşuna yemişiz market lorunu :)) ellerine sağlık...
Yorum Gönder