Yoğurt tutmayınca suyu ile neler yapabilirim diye araştırma yapınca önce çökelek yaptım. Çökelek tarifi için buraya tıklayınız. Geri kalan su ile de ekmek yapmaya karar verdim. Fırından sıcak sıcak çıkınca da yarısından fazlasını hem çökelek hem de tereyağı ile bir güzel yedik...
Malzemeler ;
4 su bardaği elenmiş un (1 bardak beyaz un, 3 bardak tambuğday unu)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 paket instant maya
1,5 su pardağı ılık yoğurt suyu
Dilediğiniz kadar soyulmuş ayçekirdeği
Tüm malzemeleri karıştırıp 20 dakika üzeri örtülü bir şekilde hamuru dinlendiriyoruz.
Kabarınca elleri yağlayıp tekrar bir iki yuvarlayıp dinlendiriyoruz.
20 dakika sonra istediğiniz boyutlara ayırıp yağlı kağıt serilmiş tepsi de dinlendiriyoruz.(boyutları farklı olmakla birlikte 6 parçaya ayırdım tek tepsi de pişirdim hepsini)
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25 dakika da pişiriyoruz. Kurumasın diye örtü örtüp sıcaklığı geçtikten sonra buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
Bizim gibi sıcak sıcak kendinizi kaptırıp çoğunu bir öğünde yemiyorsunuz :)
Afiyet olsun.
Not : Tam buğday unu ekmeğe daha fazla yoğunluk ve renk veriyor. Daha çok köy ekmeğine benzemesini sağlıyor. Ve daha lezzetli yapıyor.
0 yorum :
Yorum Gönder