16 Nisan 2013 Salı

Prag Kalesi

Gönderen hayalieren zaman: Salı, Nisan 16, 2013
prag kalesi

prag kalesi




Güzel bir günde kısa bir tramvay ve yürüyerek çıktık kaleye. Yürüme yolunda bile bol bol fotoğraf çektik. Prag 'a tepeden de baktık böylece.

prag kalesi

prag

Guinness rekorlar kitabına göre dünyanın en eski antik kalesiymiş. Halen devlet başkanı ofisi bulunmaktaymış. Kale'de nöbet değişimi tören şeklinde ve turistlik açıdan da ilgi çekici. Bizde töreni kaçırmamak için parmaklıklar ardında yerimizi alıyoruz.

prag kalesi


Meydanda gotik ve bohem tarzda eserleri bir arada görebilirsiniz. Kalenin içindeki turistik yerler St.Vitus Katedrali, Kraliyet Sarayı, Sr.George'un Bazilikası, Resim Galerisi, Mihulka Barut Kalesi ve Altın yol. Katedral hariç hepsi kalenin açılış saatlerinde açık ve tesisin etrafını gezmek ücretsiz. Ayrıca her yeri yürüyerek rahatlıkla gezebilirsiniz.

Dinlenmek için meydandaki banklarda oturduk ve atıştırmalıklarımızı yiyerek dinlendik. Hafif bir yağmur başladı ve bana yine Prag kesinlikle Paris 'ten daha romantik dedirtti. O an farkettimki sokak lambaları bile çok şirin.
prag kalesi

prag kalesi


Altın yol :16.yüzyılın küçük evlerinin yer aldığı eskiden kalenin keskin nişancılarının ve esnafın evi olan yerler. Şimdi turizme hizmet eden dükkanlar. Ve Franz Kafka'nın kısa bir süreliğine evi olan 22 numaraya sahip mavi ev burada.




0 yorum :

Yorum Gönder

 

Hayat gezince
güzel...
Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea