19 Eylül 2013 Perşembe

Üsküdar Gezilecek Yerler

Gönderen hayalieren zaman: Perşembe, Eylül 19, 2013

İstanbul


İstanbul' da o kadar gezilecek yer, mekan, cami, müze var ki sanırım her yerini gezebilen çok az insan vardır. Ya da bilinçli gezen... Gezdiğinin hikayesini bilen...

Hayatımın güzel zamanlarında hissediyorum kendimi ve şükrederek daha güzelini bekliyorum. Geziyorum, okuyorum, fotoğraflıyorum ve kendimce yazıyorum. İyi geldi sanırım burası bana. Hiç bitmez umarım yazma isteğim.



Bu sefer gezi nasibini Üsküdar' dan yana kullandık. Sıcak, yorucu ama hatırda kalıcı güzel bir gezi oldu. Bol bilgili... Bir kaç noktayı gezdik. Ama yazılacak aslında o kadar çok konu var ki önce bu şekilde bir başlık ile bölmeye karar verdim.

Sahilden başlayarak gezdiğimiz yerler sırasıyla bilgi almak isterseniz eğer ;

Kuşkonmaz cami, Mihrimah Camii, Valide-i Cedid cami ve Aziz mahmut Hüdayi için lütfen buraya ,

Valide Atik Camii için lütfen buraya,

Kısa bir Kuzguncuk gezisi için buraya beklerim sizi.

Bizim gezimizde şimdilik olmayan, yorulduğumuz için vazgeçtiğimiz bir kaç nokta daha var aslında. Yaptığımız gezi sahilden ayrılmadan yürüyüş gezisinde olan yerlerdi. Gezdiklerimizden restorasyonda olanlar olduğu için ayrıntılı gezemeyip az yazdığım ve tekrar gezmek istediklerimizde oldu.

Siz dilerseniz gezinize ayrıca  Kara Davut Paşa Camii, Mimar Sinan Çarşısı'nı  ve Rum Mehmet Paşa Camii' sini de  ekleyebilirsiniz.

Bol gezmeli günler dilerim :)

Not: Görsel için helikopter ve uçuş ekibi kiraladım birde uçuş izni aldım. Bana çok pahalıya geldi. Gerçi internetten de bulabilirdim ama yapmadım :) Yanlış anlaşılmasın sadece bu yazı için yaptım.


4 yorum :

loveandsmile dedi ki...

Valide atik hamamı varmış ben de orayı merak ediyroum..
http://loveandsmile.wordpress.com/

Unknown dedi ki...

Teşekkür ederim size. Gezen insan yorulur ve acıkır. :) Ben de Üsküdar’ın en ünlü mekanlarından biri olan Maarifet Cafe’den bahsetmek istiyorum. Küçük Çamlıcadaki bu mekan hem yeri hem de yemeklerinde lezzetten dolayı beni sürekli kendine çekiyor. Üsküdar’a her işim düştüğümde uğruyorum buraya. :) http://maarifet.com

hayalieren dedi ki...

Gelincika eğer gidersem yazacağım :) teşekkürler hatırlatmak için

hayalieren dedi ki...

Teşekkür ederim Hakan Bey tavsiyeniz için ... Yollarda Üsküdar varsa mutla denk getireceğim. Teşekkür ederim yorum için ....

Yorum Gönder

 

Hayat gezince
güzel...
Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea