10 Ağustos 2015 Pazartesi

Kızılcık suyu

Gönderen Sweety Ant zaman: Pazartesi, Ağustos 10, 2015
Bu satırlar tabi ki kızılcık suyu içilerek yazıldı. :)

Kızılcık Suyu


Komşu bahçesinden toplanmış kızılcıklar meyve suyu olmak için buzlukta bekliyordu.  Sıcak havalar bastırınca da vakti gelmişti. Yapımı kolay içimi enfes meyve suyu için ;

Malzemeler ;

Kızılcık (Karadeniz yöresi için ''kiren'')
3-4 adet karanfil
Tarçın çubuğu
Bir çay bardağı şeker (isteğe göre artırıp azaltılabilir)
Kirenlerin iki katı su

Aslında tüm kıvam arzunuza kalmış. Suyu azalınca ekleyebilirsiniz. Meyveler kaynayıp kendini bırakana kadar kaynatın ve evi saran tarçın, karanfil kokusunun tadını çıkarın.

Yeteri kadar kaynayınca altını kapatın ve soğuyunca da süzün.

Bu haliyle buzdolabında bekletin.

İçeceğiniz zaman istediğiniz ölçüde soğuk su ve buz ekleyin.

Serinletici meyve suyunuz hazır.

Afiyet olsun.

Not: Kiren tarhana yapımında da kullanılır.
Yukarıdaki tarif Osmanlı da iftar sonrası hazım kolaylığı için şerbet olarak ikram edilirmiş.

Benden bu kadar...

0 yorum :

Yorum Gönder

 

Hayat gezince
güzel...
Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea