3 Mayıs 2013 Cuma

Saraybosna - Başçarşı

Gönderen hayalieren zaman: Cuma, Mayıs 03, 2013

saraybosna


Saraybosna'nın kalbi ,simgesi. Sebil tam merkezde. Sebil 'i gören yerlerde damak tadımıza uygun yemek yemek için uygun yerler mevcut. Eski usül ile yapılan Boşnak böreği' nin tadına burada bakabilirsiniz. Kıymalı, patatesli, ıspanaklı, peynirli. Bildiğimiz börekten farkı pişirme şekli. ''Ispod saça'' olarak adlandırılan bir kapa konulup kapağı kapatılıyor ve kömürün içine gömülüyor. Bu şekilde pişmesi bekleniyor. Bence dinlenerek piştiği için şanı da buradan geliyor. Aslında bana çok farklı bir tad gibi gelmedi :)

sebil

Cevapcici kebabı da tam karın doyurucu. Kebap kültürümüz olduğundan yabancı bir tad değil. Ama sunumu ve şekli ile lezzetli idi. Tadı halen aklımdadır. Yanında beyaz tatlı soğan, pide içinde küçük köfteler ile sunuluyor. Yanında ise ayran içebilirsiniz. Yalnız ayran bizim bildiğim ayran değil. Alıştığımız ayranı düşününce koyu kıvamlı yoğurt kendisi. Bence çok lezzetli. Ayrıca Saraybosna karnımın doyduğu tek Avrupa şehri :)

başçarşı

Temmuz ayınca Başçarşı Geceleri Festivali bulunuyormuş. Festivalde her akşam etkinlikler mevcutmuş ve İngilizce altyazılı ya da İngilizce filmler oluyormuş.


2 yorum :

Adsız dedi ki...

İstanbul' da Kapalı çarşıda geziyorum gibi hissettim .
EMEL ARI

Adsız dedi ki...

Türkiye'nin bir ili sanki.. NETRUNK

Yorum Gönder

 

Hayat gezince
güzel...
Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea