8 Temmuz 2013 Pazartesi

Aamir Khan -Taare Zameen Par- ''Her Çocuk Özeldir'' .

Gönderen hayalieren zaman: Pazartesi, Temmuz 08, 2013
Her çocuk özeldir


Bugünlerde bizim evde Aamir Khan günleri yaşanıyor. Biraz geç farkettiğimiz yönetmen/oyuncu  kendisi. Çok önceleri bir arkadaş tavsiyesi ile ''3 idiots''  filmini izlemiştik. Hint filmlerine bakış açımız değişmişti. Kesinlikle çok eğleniyoruz izlerken. Ayrıca Amerikan sinemasında genelinde olmayan insanlık, duygu yoğunluğu, bakış açısı var bu filmlerde.

Aamir Khan


Herkesin kesinlikle izlemesini tavsiye ettiğim filmi ise ''Her Çocuk Özeldir''. Çocuğunuz olmasa bile izlemeniz gereken, bir insana önyargısız davranmayı gösteren en yalın örnek. Hele ki söz konusu çocuk olduğunda daha da farklı olmalı insan. Keşfetmeyi, yetenekleri ve hayal dünyası. Belki de unuttuğumuz sıfırdan başlama becerisi.

Oldum olası vurdulu kırdılı  gereksiz filmleri sevmem. Film dediğin bana başarabilirim, yapabilirim duygusu yaşatmalıdır. Duygulandırmalı ve insan olduğumu unutturmamalıdır. Bunları yapamıyorsa da en azından , eğlendirmeli, güldürmeli ve güzel anlar yaşatmalıdır.

Hint filmleri ile de bu duyguların hepsini yaşıyorsun. En duygu yoğunluğu olduğun anda, bir anda hint dansları sarıyor etrafını. Şarkı sözlerinde  kullanılan felsefik cümleler ayrı, melodi ayrı diyarlara götürüyor seni.

Her çocuk özeldir


Gözyaşlarından çekinmeyen başrol oyuncusu...

Bazen gereksiz gelen ama bence Bollywood'ı Hollywood' dan ayıran dansları var birde. Filmler zaten danslardan dolayı 3 saat sürüyor :) ama kesinlikle değiyor.


Film başlarken kullanılan animasyonlarda çok sevimli idi.

Aamir Khan hakkında kurabileceğim en kısa ve net cümle ise;  dünyada iyi ki böyle yüreği güzel insanlar var.

Her çocuk özeldir Aamir Khan


Eğer siz de geç kalmak istemiyorsanız bizim gibi keşfedin derim bir an önce. 3 idiots sayesinde hint fimlerini çok sevmeye bu film ile de Aamir Khan filmelerini sevmeye başladım.

Adamda kesinlikle şeytan tüyü olduğunu düşünüyorum. Zeka, yetenek, insanlık ve hayal gücü.

Kendisi hakkında kısa bir bilgi ve filmlerine de göz atmak isterseniz tıklayınız.

3 idiots' ı tekrar izleyesim geldi....





0 yorum :

Yorum Gönder

 

Hayat gezince
güzel...
Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea