23 Şubat 2015 Pazartesi

Tiyatro- Lütfen Kızımla Evlenir Misiniz ?

Gönderen hayalieren zaman: Pazartesi, Şubat 23, 2015
Cuma günü evde tiyatro günü ilan edilince oyunlar sıralanmaya başladı :) Yorgun argın cuma akşamı yola çıkıldı ve trafiksiz güzergahlar seçildi. Sonuç mu ? Dinlenmiş olarak eve dönüldü. 

Tiyatro gerçekten büyüleyici, diğer sanat dallarından farklı, eşi benzeri olmayan bir dal. Her gittiğimde kendimi özel hissediyorum. Oyunu beğenip beğenmemek kişinin algısına bağlı ama ben hep keyif alıyorum. Özetle gittiğimiz için mutlu olduğumuz eğlendiğimiz bir oyun oldu.

Bu arada cuma gecesinden bir aktivite yapıldıysa o hafta sonu daha uzun geçiyor. Söylemesi benden.

Oyuna gelince; sıcak, bizden, sitcom tadında, keyifli anların olduğu müzikal tadında bir oyun.


Lütfen Kızımla Evlenir Misiniz ?

Oyunun künyesinde yazanlar ise ;

Eşini kaybetmiş ve tüm gayesi gözlerini kapatmadan önce kızını evlendirmek olan bir anne ve hayatın sıradanlığına kendini bırakmış mutsuz, umutsuz bir kadın. Ismarlama evliliklerin dayatılmasıyla kendisine karşı daha da hırçın davranan kızıyla annesinin komik öyküsünün anlatıldığı oyun, aynı zamanda “evlilik” meselesinin toplumsal hayattaki yerini de komik bir dille sorgulayıp bu noktadaki çarpıklıkları gözler önüne seriyor. 

Lütfen Kızımla Evlenir Misiniz ?


Not: 
Ekin Yazın Dostları 2014 Tiyatro Ödülleri, Komedi Dalında Yılın Kadın Oyuncusu, Hanife Şahin

Lütfen Kızımla Evlenir Misiniz ?

1 yorum :

Ayla dedi ki...

Tiyatroyu özel kılan oyuncunun enerjisinin direkt olarak seyirciye geçmesi bence. O yüzden bende severim gitmeyi, her ne kadar son zamanlarda gidemesek de

Yorum Gönder

 

Hayat gezince
güzel...
Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea