23 Ağustos 2013 Cuma

Yer altı Camisi

Gönderen hayalieren zaman: Cuma, Ağustos 23, 2013
İstanbul 'un yapısal olarak farklı camilerinden biridir Yeraltı camisi. Tüm camilere merdiven çıkarak girilirken bu camiye inilerek giriliyor. Zaten ilk önce mahsen olarak inşaa edilmiş. Biz gittiğimizde ön kısmında tadilat vardı ve fotoğraf için uygun değildi.  O nedenle farklı açı fotoğrafları çekemedik.

Yeraltı camisi

Şehir dışından gruplar halinden ziyaretçileri oluyor genelde. Kısaca tarihi ise, eskiden 'Kurşunlu Mahzen, Galata Hisarı' isimleriyle de geçiyormuş. İstanbul' un fethi zamanında  Haliç ağzını kapatmak için Bizanslıların kullandığı ünlü zincirin kuzey ucunun bağlandığı kalenin bodrumu. Fatih Sultan Mehmet'i gemileri karadan yürütmek zorunda bırakan meşhur zincirin bir ayağının bağlandığı yer. Bu yüzden buraya Galata Hisarı deniliyormuş. 

Karaköy sahil kısmından hemen sağ taraftaki ara sokağa girerseniz siz de ziyaret edebilirsiniz. Sahile çok yakın olduğundan yormayacaktır sizi. Cami içerisinde iki adet kabir var. İstanbul'un fethi için önemli isimlerden Vehb bin Huşeyre ve Amr bin As. Cami içerisinde kabir olmasını da ilk defa bu camide gördüm.



1 yorum :

netrun dedi ki...

eminim sen biliyosundur ama bu cami ile ilgili bir şey paylaşmam lazım seninle özelden :)

Yorum Gönder

 

Hayat gezince
güzel...
Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea