11 Ağustos 2014 Pazartesi

Kolay Pizza Yapımı

Gönderen hayalieren zaman: Pazartesi, Ağustos 11, 2014
Pizza evde YENİR !

Pizza siparişi vermek mi. Hadi ordan. Artık o dönemde kapandı. Yapımı kolay, hamuru ile orjinali aratmayan lezzetli bir pizza yapımı için adımları takip edin ve dilediğiniz malzemeler ile süsleyin.

İlk izlenim efsane idi.


Malzemelerden biber  ve domates bahçemizden; yoğurt da ev yapımı olunca lezzeti katlandı sanırım. (halen bu yoğurt yapma işi beni neden bu kadar mutlu ediyor anlamış değilim :) sucuk işini de ev yapımı alma konusunda adımlarım nihayetlenicek çok şükür. Normalde hiç tüketmiyoruz.

Malzemeler ;

5 kaşık zeytinyağı
4 kaşık yoğurt
1 yumurta
1 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
ve alabildiğince un

sos malzemleri: 2 yemek kaşığı salça,kekik,zeytinyağı ve biraz su karıştırıyoruz. Dilediğiniz baharatları ekleyebiliriz.



Tüm malzemeleri karıştırıp hamuru dinlendiriyoruz. İki parçaya ayırıp merdane ile yuvarlak açıp, hazırladığımız sostan sürüyoruz dilediğimiz malzemeler ile süslüyoruz. Ben sucuk, salam, biber, domates, susam, mısır, kaşar peyniri, zeytin ve haşhaş kullandım.


200 derece ve önceden ısıtılmış fırında üzeri kızara kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

Not : Fotoğraftaki domates yanmış değildir. Eğer siyah domates duymadıysanız google görsellerine bakınız. Kendisi de bahçeden. (Mor domates ve sarı domateste var. ) sarı domatesin tadını sevmediğimi ve siyah domatesin ise farklı bir aroması olmadığını söyleyebilirim ... Faydaları çokmuş. Araştırınız.




1 yorum :

Adsız dedi ki...

sana gelirsem bana da bundan yapar mısın? :)))

eline sağlık canım, çok güzel görünüyor..

NETRUN

Yorum Gönder

 

Hayat gezince
güzel...
Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea